ARL Virtual Review Agenda, March 22-24, 2022

To Attend: join the meeting from your computer, tablet or smartphone.

https://meet.goto.com/arlit6/arl2022labreview

If you are using a smartphone, We recommend you download the GoTo App before the meeting begins, icon at the right for reference only. Your App store is the best place to look for it. Once downloaded, the meeting ID is "581069325" or meeting name - "arlit6/arl2022labreview" (no quotes). Clicking the link in the browser won't start this app.



Duration	Day 1 Tuesday, March 22, 2022	Day 2 Wednesday, March 23, 2022	Day 3 Thursday, March 24, 2022
11:00 AM ET start	Welcome and Introductions (20 min)	Atmospheric Transport and Dispersion Theme 1-Hour	Boundary Layer Characterization Theme (1-Hour)
	OAR and Portfolio Overview (40 min)	15 min overview presentation, 45 min discussion	(15 min overview presentation, 45 min discussion)
	Lab/Program Director Presentation and Discussion (60 min)	Stakeholder Feedback Session (30 min)	Concurrent Sessions: 30 min Stakeholder Feedback Session
			Line Office Representative Feedback Session
	Surface-Atmosphere Exchange Theme: (1-Hour) (15 min overview presentation, 45 min discussion)	CI/Postdoc Session 45 mins	Review panel discussion (closed) (60 min)
	Stakeholder Feedback Session (30 min; closed to ARL staff)	Review panel discussion (closed) (30 min)	Panel Reports out to OAR/Lab Leadership (60 min)
	Review panel discussion (closed) (30 min)		

Most presentations are pre-recorded and posted at least 2 weeks before review. Theme overview presentations are brief reviews of posted presentations.

All Sessions begin at 11:00 AM Eastern Time, or:

UTC/Dublin: 15:00 PM New Mexico: 9:00 AM Pacific 8:00 AM

ARL Virtual Review Agenda, March 22-24, 2022

Tuesday March 22, 2022: Day One

- 11:00 11:20 Welcome and Introductions OAR Leadership (20 mins)
- 11:20 11:45 Overview of NOAA Research and Context for the Review Emily Menashes, DAA for Programs and Administration (25 mins)
- 11:45 12:00 OAR Portfolio Presentation Wayne Higgins, Climate Portfolio Steward (15 mins)
- 12:00 12:15 Discussion and Clarifying Questions
- 12:15 12:30 Break
- 12:30 1:15 Overview of the Air Resources Laboratory LaToya Myles, Acting ARL Deputy Director (45 mins)
- 1:15 1:25 Discussion and Clarifying Questions
- 1:25 -1:45 Break

Theme One: Surface-Atmosphere Exchange

- 1:45 2:00 Session Introduction Rick Saylor (15 mins)
- 2:00 2:45 Session Discussion (45 mins) Moderated discussion with review panel and presenters.

YouTube Playlist: Surface Atmosphere Exchange

National Air Quality Forecasting Capability (NAQFC)	Patrick Campbell	PDF	Movie
UFS Atmospheric Composition Models	Barry Baker	<u>PDF</u>	<u>Movie</u>
Surface Energy Budget Network	John Kochendorfer	<u>PDF</u>	<u>Movie</u>
Surface Energy Budget research	Praveena Krishnan	<u>PDF</u>	<u>Movie</u>
Reactive flux measurements and modeling	Nebila Lichiheb	<u>PDF</u>	<u>Movie</u>
(Nitrogen, et al)			
Aircraft measurements (GHG, CO2)	Xinrong Ren	<u>PDF</u>	<u>Movie</u>
Long term monitoring of Mercury	Winston Luke	<u>PDF</u>	<u>Movie</u>

- 2:45 3:00 Break (15 mins) Transition to virtual breakout rooms for concurrent sessions. End of day for anyone not participating in closed sessions.
- 3:00 3:30 Stakeholder Session (30 mins)
 - Surface-Atmosphere Exchange Stakeholder Feedback Session (Closed Session)
- 3:30 3:35 Break (5 mins) Transition to virtual room for review panel
- 3:35 4:05 Review Panel Discussion (30 mins, Closed Session)
- 4:05 4:15 Day 1 Reflections & Preview of Day 2 Acting ARL Deputy Director (10 mins, Closed Session)

Wednesday, March 23, 2022

11:00 – 11:05 Welcome to Day 2 – LaToya Myles, Acting ARL Deputy Director (5 minutes)

Theme Two: Atmospheric Transport and Dispersion

11:05 – 11:20 Atmospheric Transport and Dispersion Introduction – Mark Cohen (15 minutes)

11:20 – 12:05 Atmospheric Transport and Dispersion Discussion (45 minutes) – *Moderated discussion with panel and presenters*.

YouTube Playlist for Atmospheric Transport and Dispersion

Nuclear Applications and Emergency Response	Tianfeng Chai	<u>PDF</u>	<u>Movie</u>
Wildfire Applications and Emergency Response	HyunCheol Kim	<u>PDF</u>	Movie
Volcano Applications and Emergency Response	Alice Crawford	<u>PDF</u>	Movie
Chemical Applications and Emergency Response	Sonny Zinn	<u>PDF</u>	Movie
Model Evaluation / Improvement with Tracers	Fantine Ngan	<u>PDF</u>	Movie
Source Estimation using Inversions	Chris Loughner	<u>PDF</u>	<u>Movie</u>

12:05 –12:15 Break (10 mins) Transition to virtual breakout rooms for concurrent sessions. End of day for anyone not participating in closed sessions.

12:15 – 12:55 Stakeholder Session (40 mins)

• Theme 2 Stakeholder Feedback Session (Closed Session)

12:55 - 1:00 Break (5 mins)

1:00 - 1:40 CI / Postdoc Lunch (40 minutes)

1:40 – 1:45 Break (5 mins) – Transition to virtual room for review panel

1:45 – 2:15 Review Panel Discussion (30 mins, Closed Session)

2:15 – 2:30 Day 2 Reflections & Preview of Day 3 (ARL Deputy Director, 15 mins, Closed Session)

Thursday, March 24, 2022

11:00 – 11:05 Welcome to Day 3 – Acting ARL Deputy Director (5 minutes)

Theme Three: Boundary Layer Characterization

11:05 – 11:20 Boundary Layer Characterization Introduction – Tilden Meyers (15 mins)

11:20 – 12:05 Boundary Layer Characterization Discussion (45 mins) – *Moderated discussion with review panel and presenters*.

YouTube Playlist for Boundary Layer Characterization

Long Term Measurements and Science	Howard Diamond	<u>PDF</u>	<u>Movie</u>
Research Mesonets and WRF	Walt Schalk	PDF	Movie
Urban Boundary Layer: DCNet	Will Pendergrass	PDF	<u>Movie</u>
Land Atmosphere Interactions, Campaigns	Tilden Meyers	PDF	<u>Movie</u>
New Boundary Layer Technologies	Temple Lee/Ed Dumas	<u>PDF</u>	Movie

12:05 – 12:15 Break (10mins) – Transition to virtual breakout rooms for concurrent sessions. End of day for others

12:15 – 12:45 Concurrent Sessions (30 mins)

- Theme 3 Stakeholder Feedback Session (Closed Session)
- Line Office Stakeholder session

12:45 – 1:00 Break (15 mins) – Transition to virtual room for review panel

1:00 – 2:00 Review Panel Discussion (60 mins, Closed Session)

2:00 – 3:00 Panel Reports Out to OAR/Lab Leadership (60 mins)

3:00 - 3:15 Closing